tisdag 25 november 2008

Dårarnas paradis

Enligt SVD finns det ett "brett politiskt stöd" för Vänsterpartiets oerhört genomtänkta förslag om att förbjuda svenskar att från att köpa sex utomlands. Tro fan det, när SvD ber om kommentarer från kristmoralister, radikalfeminister och förljugna "liberaler". Ämnet förtjänar en mycket längre text, men jag blir så trött, så trött.

4 kommentarer:

martin sa...

Hela förslaget påminner lite om läget i Iran. Där kan turister komma undan med att dela hotellrum även om de inte är gifta eller annat omoraliskt beteende, men detsamma gäller inte för iranierna.
Nu är det här inte riktigt samma sak, men jag gillar verkligen inte tanken på någon sorts parallella lagsystem. Vilka är skyldiga att följa lagen? Bara de med medborgarskap eller även de med uppehållstillstånd?

Anonym sa...

Visst, förslaget har ett brett politiskt stöd, men det framgår av SvD:s opinionsundersökning att det helt och hållet saknar folkligt stöd.

Anonym sa...

forslaget ar, som sa mycket annat fran norge och vansterparetiet, helt vansinnigt. principen att lagen ar begransad till statens geografiska terriotirum ar lika gammal som nationalstaten.

om man borjar tumma pa denna princip kan det sluta var som helst. om vi borjar applicera svensk lag pa svenska medborgare utomlands sa ar det inte langre sjalvklart att vi har ratten att applicera svensk lag pa utlandska medborgare som befinner sig i sverige.

hur skulle det vara om turkiska kurder kan hedersmorda sina dottrar utan straff i sverige eftersom de inte ar svenskar? och forresten, ar det sjalvklart att det ar just bara svenskar som kan dommas for i sverige olagliga handlingar som de gjort utomlands? vansterpartiet kanske tycker att tyska turister som kommer pa besok till sverige ocksa kan atalas for att de kuckilurat med heidi pa reperbahn?

det later absurt for att det ar absurt, precis som forslaget i sin helhet, precis som norge och precis som vansterpartiet.

Anonym sa...

Läs alla böckerna av Michel ONFRAY och Richard DAWKINS och efteråt har man en störe insyn vad driver makthavarna och blivande makthavarna!