måndag 21 september 2009

Axelmaktens lösning, gammal skåpmat.

Thomas Östros rasar. Regeringens budget är usel, hemsk och förfärlig. Såklart. Östros och Axelmakternas svar på allt Alliansen gör är "dåligt" "för lite" och "för sent". När någon då lite försynt, i detta fall en journalist på di.se, ställer frågan vad Östros hade gjort istället för att bekämpa exemeplvis arbetslösheten så tar Östros fram floskelbössan och avfyrar en salva innehållandes "Bland annat hade arbetslösa tidigt fått chans till kompetensutveckling"

Östros vill alltså gömma arbetslösheten, precis som socialdemokraterna alltid gjort, under ett hölje av "arbetsmarknadspolitiska åtgärder". Detta har ju sedan tidigare varit ett bevisat framgångskoncept som gjort att Sverige under Socialdemokraternas styre, och under den hetaste högkonjunkturen, hade högre arbetslöshet än idag, vilket nämnts tidigare på bloggen.

Thomas Östros är även "särskilt upprörd" över "regeringens diskriminering av pensionärer". Östros är alltså upprörd över att pensionärerna har det lika dåligt som när Sossarna hade makten. För det är nämligen dom som satt skattenivåerna. Att Östros är upprörd över socialdemokratiska skattenivåer förstår jag till fullo, men att han har mage att kalla det för att pensionärerna blir straffbeskattade är lögn och rent och skärt förtal då pensinärerna också får sänkt skatt i betydligt högre utsträckning än i jämförelse med sossarnas skuggbudget.

Axelmakterna har inte presenterat ett enda motförslag eller giltigt argument för att Alliansens politik är dålig. Hur skattehöjningar för alla som tjänar mer än en miljon samt ökad beskattning på villor värda mer än 6 miljoner ska lösa arbetslöshetsproblematiken och ta Sverige ur lågkonjunkturen är oklart. Jag tror detta även är ytterst oklart för herr Östros som harvar på i äkta socialdemokratisk anda, med floskler och bannor, utan någon som helst tillstymmelse till konstruktiv kritik.

Inga kommentarer: