torsdag 16 april 2009

En dålig lag med konsekvenser

Jag har tidigare skrivit om absurditeten i en lag som utgår från att allt sexuellt umgänge med individer under 15 är våldtäkt. Nu visar sig konsekvenserna av lagen då åklagare Mikael Hammarstrand hotar barnmorskor med åtal för medhjälp till våldtäkt om de skriver ut p-piller till flickor under 15. Hur många ungdomsgraviditeter och aborter kommer den här idiotiska lagen att leda till? Kristmoralister som ECPAT och Bodström hurrar nog i smyg nu, abstinense is the answer!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen någon som fattat vad det här p-pillertjafset EGENTLIGEN handlar om. Skönt att det finns intelligenta bloggare som genomskådar rubrikerna

Ibbe sa...

ja, jobbigt för alla pedofiler att det finns lagar och skit som står ivägen för dem.

Daniel M sa...

Ibbe: Vad för intresse har pedofiler för könsmogna tjejer som behöver P-piller? En pedofil definieras som en person som har intresse för PRE-pubertala barn, oavsett vad svensk media (t.ex Kanal5) med sitt "nätpedofil"-frosseri anser.

Anna sa...

Jag tror inte Mikael Hammarstrand efterlyser en häxjakt på barnmorskor som skriver ut p-piller som en lindande till mens verk, utan snarare vill han att frågor ställs i den situation som uppstår när en minderårig utan frågor kan få dessa.
I England (där jag bor) vill de att skolsköterskor ska ge dagen efter piller till 11 åriga flickor, utan frågor och utan att meddela föräldrarna. Detta är en konsekvens när ett beteende (sex bland minderåriga) fortsätter utan att vuxna tar sitt ansvar och försöker komma till kärnan.
Varför är det så fel att vänta med sex? Lagen är där för att skydda minderåriga, inte för att plåga dem. Och som sagt, om mens verk inte är anledningen till att p-piller behövs så är kondomer så mycket lämpligare då de även skyddar mot könssjukdomar. Något som både unga och vuxna verkar tro att de är immuna mot.

Daniel sa...

Jag håller med Hammarstrand. Tjejerna som vill ha p-piller utskrivna bör således dömas till antingen
1. Brottsprovokation
2. Medhjälp till brott

Bör inte vara svårt att få in en majoritet av tjejerna på anstalt så de får en ordentlig uppfostran.

Nu är det bara att med iver invänta vad som kan tänkas införas för att få in alla killar i rättssystemet så pappa staten kan gå in och bättre kontrollera hur våra ungdomar artar sig.