söndag 22 februari 2009

Prostitutionsdebatten

Susanne Dodillets avhandling ”Är sex arbete? Svensk och tysk prostitutionspolitik sedan 1970-talet” har recenserats av DN och Aftonbladet, där egentligen bara den ena texten är en recension. I den förment "Oberoende Liberala" Dagens Nyheter är det återigen Kajsa Ekis Ekmans vänsterfeministiska anti-prostitutionspolemik som skrattretande nog publiceras under avdelningen "Bokrecensioner".

Naturligtvis tar Ekman chansen att öppet desavouera Dodillet som historieförvanskare då hon inte gillar sågningen av 1977 års prostitutionsutredning, den som enligt Ekman för första gången ger inblick i hur sexsäljare har. I utredning återfinns intervjuer som gjordes av vänsterpartisten Hanna Olsson som redan innan utredningen var uttalat negativt inställd till prostitution och med utredningen ville hitta sätt att minska densamma.

Olsson intervjuade ett 30tal kvinnor, de flesta unga narkotikamissbrukare, hennes intervjumetod gick mer ut på att identifiera problem med uppväxt, våld, missbruk, och inte alls på vad för åsikter kvinnorna hade om sexsäljande och samhällets attityd mot kvinnorna. Det är alltså det här materialet som Ekman hävdar ger oss förståelse om all prostitution, och som rättfärdigar dagens sexköpsförbud.

Hur ser det då ut i den uttalat vänsterfeministiska tidningen Aftonbladet? Där får vi faktiskt en bokrecension av Karin Eder-Ekman, en som klarar att uttala kritik utan att pusha sina egna åsikter i 90% av texten. Läs gärna också kommentarerna där en svensk kvinnlig bordellmanager i Australien skriver hur det ser ut på hennes arbetsplats.

"Enligt Dodillet ska vi alltså inte främja, inte definiera, inte kräva något annat än att leva vårt eget privata liv."

Got it in one Kajsa!

Slutsatsen? Bojkotten av DN fortsätter.

Inga kommentarer: