onsdag 25 februari 2009

Moralsk(r)attretande

Magasinet Neo skriver om den "borgerliga" danska regeringens förslag på en skattereform vars syfte är att beskatta de som inte har förnuft nog att lära, och leva, efter de riktlinjer och den djupa källa av kunskap som de upplysta dispoterna i våra regeringar besitter. Det är alltså sockret som är den stora boven, vars konsumtion den danska regeringen vill styra genom att beskatta sönder chocklad, glass, cola och andra drycker innehållandes socker. En fettskatt på 20 kronor per kilo mättat fett ingår också i skattereformsförslaget. Tänk om våra politiker hade börjat lyssna på vad forskarna säger, istället för alarmistiska rubriker från våra skjutjärnsjournalister på kvällstidningarna, då kanske de hade sett denna artikel av Professor emeritus Kjell Asplund, föredetta generaldirektör för socialstyrelsen.

"Fetmaepidemins effekt på folkhälsan är inte tillnärmelsevis så ödesdiger som det hävdas. Trots att fetma i Sverige ökat under åtminstone ett kvartssekel så kan de befarade effekterna på folkhälsan inte avläsas. Det paradoxala är att de flesta fetmarelaterade sjukdomarna minskat, under denna tid."

Om nu våra "liberala" regeringar anser fakta vara sekundärt och väljer att stifta lagar efter personliga preferenser baserat på moralism och personliga preferenser så finns det ett par saker som borde förbjudas omgående:

Som ett led i skattehöjningen av fetter så bör Atkinsdieten förbjudas omgående och dess grundare spärras in på livstid för sina försök att hävda att fett inte är problemet, så länge kolhydratintaget är lågt. Robert Atkins har via sin "atkinsdiet" gravt försökt missleda människor genom att på ett närmast hädiskt vis anmodat påskina att det är kolhydrater som är orsaken till "fetmaepidimin" och inte fetterna i sig. Att sen studier visat att atkinsdieten fungerar, samt att mättade fetter kan ha en skyddande effekt och minska hjärtsjukdomar, det måste anses som bagateller i sammanhanget. Skatterna på socker är ju ändå till för folkets bästa, och ingen kan väl begära att vuxna människor själva ska få välja vad de vill äta, eller hur de vill leva sina liv. Framförallt inte då vi har den omnipotenta staten vars oändliga visdom bör sätta ramverket för vårt leverne, hur vi fördelar vår föräldraledighet och att församlingar ska tvingas ta emot medlemmar och utföra riter mot sin viljaLänk
Akrylamid - detta livsfarliga cancerogena ämne som skördat miljontals liv världen över och som fått oss alla att sluta dricka kaffe, äta chips och slänga våra stekpannor.
Godis skulle redan straffbeskattas, vilket ligger väl i linje med vår stora dagstidning DN's "oberoende liberala" framställning: "Tillsatser i godis ökar risk för hyperaktiva barn". Detta är ett stort problem för alla barn som äter mer än 100g godis per dag och mer än en 200g chokladkaka per dag. Framförallt eftersom de farliga tillsatserna finns i hela 10% av allt godis. Så se för guds skull till att barnen inte äter över 1kg godis per dag, för då ökar chanserna dramatiskt risken för att få hyperaktiva barn. Förmodligen är hyperaktivitetet det största problemet för ett barn om föräldrarna låter barnen äta 1kg godis per dag...

Straffbeskattning eller förbud borde även läggas på kött då deras livsfarliga vindsläpp bidrar till klimatförändringarna. I samma anda bör därför även google förbjudas eftersom "två googlesökningar från en persondator kan generera ungefär lika mycket koldioxidutsläpp som att koka en tekopp vatten". Människan måste räddas från den antropogena uppvärmningen.
Detta kan inte göras genom information eller forskning. Lagar, förbud och alarmism är mänsklighetens enda möjlighet till frihet. FRA, IPRED, Sockerskatter och ACTA är nog alla led i målet att "krossa fiendens ränksmideri och för att fullständigt utmana dem som hotar det socalistiska systemets existens". Minns aldrig om det är Fredrik Reinfeldt eller Kim Jong Ill som sagt det där dock...

I ett helt orelaterat ämne så är det förbjudet för icke-statliga restauranger på Kuba att servera nötkött. I ett annatav demokratins axelmakter, Nordkorea, har det sedan något år funnits ett förbud mot fristående karaokebarer eftersom dessa "hotar det socialistiska systemet." Ovanstående nordiska reformer, varningar och förbud har därför skickats till partikollegor i respektive land som inspiration.

Inga kommentarer: