tisdag 2 september 2008

Bloggdöden

Via HAX lär vi oss följande idag: 

"Nu har EU-parlamentet släppt den slutliga utskottstexten för rapporten om Mediekoncentration i EU – som även handlar om internet och bloggarna.

Även om man lindar in det – och även om man strukit det stycke som i klartext talar om registrering av bloggare – så medför det förslag som läggs fram att man måste ha någon form avregistrering av bloggarna, för att beslutspunkterna över huvud taget skall kunna förverkligas.

Detta kommer att omöjliggöra anonymt bloggande.
"

Ja, vad ska man säga. Paternalismen och det annalkande Orwellsamhället rör sig med oförtruten kraft framåt och skövlar bort de resterande "problem" som återstår innan det totalitära övervakningssamhället äntligen kan slå sina klor i oss. Varför tänka själv när det finns högutbildade politiker som bättre vet hur vi bör leva, vad vi bör äta, och hur vi bör fördela vår föräldraledighet. Detta för att nämna endast en liten bråkdel av alla genomtänkta förslag som på bred front presenteras för att hjälpa oss stackare bland gräsrötterna att styra våra liv, som vi uppenbarligen själva är oförmögna till. Allt enligt den samlade politiska eliten.


Inga kommentarer: