onsdag 9 juni 2010

Aldrig mer moderaterna

Fallet och förfallet för moderaterna är nu fullgånget, med dagens skamliga manöver visar de att de inte förtjänar en endaste röst av någon som kallar sig liberal. Är det inte tragiskt att ett parti som en gång sade sig stå på individens sida numera är ett mishmash av socialdemokratiskt/konversativt statskramande?

Sprutbytesdebaklet var droppen som fick bägaren att rinna över, fuck you M, fuck you very much. Innan Alfons och hans vedervärdiga häxa, Per Göbellsman och resten av de triangulerande svinen försvunnit skall ni inte ens få en röst i lokalpolitiken av mig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men jag förstår att du vill att skattebetalarna ska subventionera ditt narkotikamissbruk. Är det någon som är patetisk så är det väl du som försöker påskina att du skulle vara någon moderatväljare när man snarare ser rätt tydligt att du hör hemma på vänsterkanten.

Anonym sa...

Hur kan du tycka att staten skall använda våra skattade pengar till att subventionera pundare. Om de knarkar får de skylla sig själv om de får sjukdomar.

Dina tankar hör inte hemma i det moderna Sverige - tillbaka till 70-talet med dig!

Anonym sa...

Eller så kan man se det rent nationalekonomisk och vara sund om än cyniskt. Om kostnaden för sputbyte understiger kostnad för behandling av sjukdomar som sprider sig så är det väl ett ganska logiskt val. Varför måste all vara på eller/av, politiserad och ideodogmatiskt. Varför inte se på vad det kostar samhället och om det blir bättre för närkomanerna. Win Win är en underskattad politisk metod i det här landet där politik ofta nivelleras till sandlådeargumentation.

Anonym sa...

@00:22

Du kanske ska hålla en mer ödmjuk ton när du inte förstått vad det handlar om.

Det handlar såklart inte om att hjälpa folk att knarka, och om du tror att gratis sprutor uppmuntrar folk att knarka så är du en idiot.

Eller är du rädd att du ska bli för frestad att pröva injicera lite om du kan få sprutan gratis?

Anonym sa...

Moderaterna har aldrig påstått sig vara ett renodlat liberalt parti. De ideologiskt liberala väljarna är extremt få och om detta är ett tecken på Moderaterna rör sig i en mer pragmatiskt konservativ riktning (vilket jag inte tror att det är) så välkomnar jag det.

Läkarstudent / nationalekonom sa...

Stockholmsmoderaterna är inte desamma som moderaterna i övriga landsändar, som är mer förnuftiga (i såväl ekonomisk som vetenskaplig och resultatpolitisk bemärkelse) avseende denna fråga.

Estranged sa...

Pragmatik? Vadå, vad menar du? Vi förstår ej. Vadå vetenskapliga undersökningar, det förstår du väl själv att vetenskapen är opålitlig.

Jaha, som jag förstår det så innehåller spurtorna knark redan i, byter man bort en smutsig spruta blir man hög. Vadå, det fattar du väl?

Alltså, dessa program främjar spridning av sjukdom men inte minst av beroende, vem vill inte ligga nedslagen under en bro om man har ett löfte om en gratisspruta dagen efter? Jag vet att jag vill iaf. Heroin? Japp, jag står först i kön, skriv upp mig som nr1 i det nedlagda sprutbytesprogrammet!

Anonym sa...

Jag anser att sprututbyte ger en bättre bild på hur många "knarkarna" är. Varför inte göra så att dom blir erbjudna behandling varje gång dom byter en spruta osv? Eller antar att folket gillar att inte veta vad mörkertalet ligger på.

Kanske vi ska begränsa tillgången på sprutor så det bildas en rejäl svart marknad på kanyler och sprutor. Importen från andra länder ökar och så det blir lönsamt att sno från vården istället.

Men det är ju klart, i dagens samhälle så är det väl bra att göra omgivningen lite mer instabil så vi kan utbilda mer poliser, öka bevakningen på oss själva. Det är alltid en trade-off inom politiken, jag offrar hellre en del av mina surt förvärvade pengar i skatt än att jag förlorar min s.k "frihet".

Och varför slå ned på dom som fastnat i ett beroende? Dom är ju fortfarande människor, eller har vi blivit så låga att vi agar dom för att dom inte förstår bättre? Varför inte göra så att vi skiter helt o hållet i våra barn? Jag menar, dom får ju skylla sig själva om dom gör någonting fel, för när man blir äldre göra man ju aldrig någonting fel, man är ju perfekt, följer blint alla lagar, regler, bestämmelser och sociala normer som anses vara accepterat och "normalt". Allt annat är ju "häxkonst", konstigt, idioti, "fungerar inte", beprövat, oacceptabelt, hedniskit och besvärligt.

Nä, nu har jag ventilerat färdigt. Det är då bara mina tankar o sånt jag hade på hjärtat, roligt att diskutera.

Daniel M sa...

Anonym 00:22.
Har tidigare röstat M i ett riksdagsval, och C/FP i övrigt. M i flertalet kommunval. Har f.ö aldrig ens rökt en cigarret.

Anonym 00:33. Repressiv narkotikapolitik är en förlustaffär för skattebetalarna. Det är dock sekundärt jämfört med föraktet för de här grupperna som den Beijerotska politiken visar.

Anonym 01.10. Sant, men man har aldrig varit ett fegt avideologiserat parti vars främsta mål är "regeringsduglighet".

Läkarstudent, sant, men då makten och pengarna utgår från partiledningen istället för till exempel enskilda riksdagsledamöter kvittar det.